Amsterdam Nieuw-West

Vanaf september 2009 hebben we ruim een jaar lang interviews gehouden met wijkbewoners in Geuzenveld-Slotermeer. In totaal interviewden we 117 mensen.

Wij houden van Nieuw-West. Als kerk willen we daarom graag een positieve bijdrage leveren aan de wijk, daarom is ons motto ook: 'meer recht, vrede en vrolijkheid in Nieuw-West'. Het doel van het onderzoek is dat we als kerk goed inzichtelijk krijgen op welke terreinen onze bijdrage het meest nodig is en het beste aansluit bij onze talenten en gaven. Door de interviews hebben we ontdekt waar sterke kanten liggen van de wijk en ook waar de grootste uitdagingen liggen.

Uiteindelijk was dit de belangrijkste uitkomst van het onderzoek:

Op deze vraag antwoordden 21 mensen 'gezellige ontmoetingsplek', 16 antwoordden 'iets voor kinderen', 14 antwoordden iets voor jongeren, 6 antwoordden 'iets multicultureels. Andere zaken die werden genoemd werden dus allen minder dan 6 keer genoemd.

Aan de hand van deze uitkomst zijn we gestart met tieneravonden. Ook hebben we jarenlang sportweken voor kinderen en jongeren in de zomervakantie georganiseerd. Rond de zondagbijeenkomst is er tijd van ontmoeting en elke eerste zondag van de maand lunchen we samen vanaf 13.30u.

Ook zijn we gestart met de wekelijkse kidsclub: elke zondagmiddag van 12.00-13.30 in het OASEgebouw. De pareltjes van 0-3 jaar, de prinsen en prinsessen van 4-7 jaar en de kingskids van 8-12 jaar. Van harte welkom! Meer info zie: kidsclub

Vanaf 2017 zijn we gestart met een taalcafé, waar Nederlands geoefend kan worden. Meer onderzoeksresultaten (pdf)

Adres

Willem Kloosstraat 1

1064 ST Amsterdam

Social

@OASENieuwWest